vrijdag 6 maart 2015

De Ijverige Wijven kregen bezoek!

Afgelopen woensdag kregen de Ijverige Wijven op hun maandelijkse bijeenkomst bezoek. De Inspecteur Sven Pichal van Radio 2 stuurde één van zijn reporters ter plaatse.

Wouter had de opdracht gekregen om wol te laten testen. Is er een verschil tussen goedkope en dure wol? Zitten er meer knopen in de ene soort dan in de andere? Hij kwam binnen met zes bollen rode wol en zei dat deze tussen de 10 en 45 euro per kilo kostte. Groot was de verbazing dat het om 100% acryl ging, "dat is geen wol", klonk het vastberaden. Maar voor de wetenschap zetten we braafjes 36 steken op en breiden een lapje.

Tussendoor werden we geïnterviewd over onze bevindingen. We testten saskia van de Wibra, royal van Zeeman, Bravo van Sachenmayr en verder ook wol van Hema, Scheepjes en Bergère de France. De bedoeling is dat de lapjes nadien gewassen worden en professor Kiekens van de UGent zijn mening heeft. Deze keer wordt het een volledige uitzending over wol.


Claire klaarde de klus het snelst. Zo kon ze ook snel weer aan haar mooie trui verder breien. Maar ik denk dat we al kunnen verklappen dat de wol van Bergère de France die Liesbeth breide op de meeste bijval kon rekenen, als het dan toch synthetisch moest zijn.Maar er werd ook gewoon genaaid, patronen over getekend, gehaakt en gekletst. We waren deze keer maar met een klein groepje, maar we hopen dat met het mooie weer we weer met een grotere groep kunnen samen komen.

Wil je het resultaat horen? Dat kan op dinsdag 10 maart vanaf 8u op de radio of online te herbeluisteren tot het volgende programma, dus woensdagochtend.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten