maandag 17 januari 2011

De IJverige Wijven gaan officieel en stellen hun deuren open


In juni 2010 kwamen 'De IJverige Wijven', een toen nog klein groepje gelijkgestemde zielen, voor het eerst samen. Sedert die dag is de groep naailustigen blijven en blijven groeien. Tot nu toe lieten reeds een 80-tal mensen hun interesse in 'De IJverige Wijven' blijken waarvan de meerderheid naar één of meerdere van de bijeenkomsten kwam.
Het overduidelijke enthousiasme voor de naaiclub deed ook de ideeën groeien. Om die ideeën wat meer vorm te geven, om een grotere kans te maken op subsidies en om 'De IJverige Wijven' tout court een vastere basis te geven, werd besloten om een vzw op te richten. 

Intussen wordt volop gestart met het ‘formaliseren’ van het lidmaatschap. Tijdens de bijeenkomst van 2 maart houden 'De IJverige Wijven' Open Deur en beginnen we met de officiële inschrijvingen. Iedereen is dan, vrijblijvend, welkom om de sfeer te komen opsnuiven en een glas te heffen op 't nieuwe jaar en op 'De IJverige Wijven'. Evidemment.

Vanaf die dag krijgt iedereen dus de kans om zich in te schrijven. Inschrijven betekent:
 • een officieel IJverig Wijf worden met een officieel document
 • terecht komen in de officiële lijst van leden van de vzw 'De IJverige Wijven' met alle bijkomende rechten (uitgenodigd worden op de ‘Algemene Vergadering’, inkijk in de inkomsten en uitgaven, …)
 • 10 euro lidgeld per jaar betalen
 • 2.5 euro per bijeenkomst betalen
 • de overlock kunnen ontlenen (dit wordt dus enkel iets wat leden kunnen doen)
 • boeken, magazines en patronen uit 'De IJverige Wijven' bibliotheek kunnen ontlenen (dit wordt dus enkel iets wat leden kunnen doen)
Met het lidgeld en de bijeenkomstenbijdrages wordt de 'De IJverige Wijven'-kas gespijsd. Deze wordt aangesproken ter betaling van:
 • de verzekering van de gehuurde zalen
 • bijdrages voor de bibliotheek: abonnementen op naaimagazines, Japanse naaiboekjes, patronen, …
 • de organisatie van workshops, gastsprekers,...
 • ...
Binnenkort zal trouwens, onder enquêtevorm, naar jullie mening gevraagd worden in verband met aankopen voor de bibliotheek. Er zal  op de blog ook  een ‘ideeënbus’ worden geplaatst waar elk van U welkom is uw ideeën omtrent wat te doen met de kas, de werking  van 'De IJverige Wijven',... te droppen. Elk idee is meer dan welkom.

Geïnteresseerden die het bij 'De IJverige Wijven' eerst even willen proberen, kunnen dat natuurlijk doen zonder onmiddellijke inschrijving. U betaalt dan gewoon de bijdrage voor de bijeenkomst en beslist daarna wel of U al dan niet blijft hangen.

Voila, U rest nu alleen nog 2 maart in uw agenda aan te vinken en te komen meetoasten op de toekomst van 'De IJverig Wijven'. Tot dan!

15 opmerkingen:

 1. goh, ik zou hier bijna een vliegticket voor willen boeken :) succes en amai amai, proficiat!! gulle zijt echt IJverige wIJven met een grote "IJ"!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Allez misschien moet ik dan toch ook eens afkomen :-)...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. jaja ...als het geen werkende nachtjes zijn, ben ik paraat:-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Super super super!!! Goe bezig gelijk ze zeggen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Idd.heel goe bezig!!!Misschien kom ik ook wel af.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Proficiat! Ik hou de datum in de gaten.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Geweldig, leve het Vlaamse onderneemsterschap!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wil wel eens afkomen op de opendeurdag ,maar op welk adres?

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hoi Martine, de Open Deur gaat door in het Buurtcentrum van Nieuw Gent. Het exacte adres kan je vinden onder het tabblad 'praktisch'.
  Super dat je komt. Tot dan.

  En merci aan de rest voor jullie enthousiasme: hartverwarmend.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. staat genoteerd in mijn agenda, tot dan ;-))

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Straffe toeren, zeg!
  Ik ben onder de indruk!

  BeantwoordenVerwijderen