vrijdag 24 januari 2014

een nieuw jaar voor de Ijverige Wijven


Het hing aan een katoenen draadje... to continue or not to continue... de Ijverige Wijven anno 2014.
But we made it.. so far so good.
Dit is mijn eerste blogbericht op de site van de Ijverige Wijven sinds de originele Oprichters (Mamasha, Oontje, Polkadotjes, Janina Modaal) het beheer van onze naaiclub aan mij doorgaven.  Eerst en vooral wil ik hen bedanken voor hun jarenlange belangeloze inzet.  Blader maar eens terug op al die vorige posts en je zult zien wat zij met succes organiseerden de laatste drie-vier jaar.  Respect is hier op zijn plaats!  Voor hen is De Ijverige Wijven een afgesloten hoofdstuk en ik vind het bijzonder jammer dat we ze wellicht niet meer zullen zien op de bijeenkomsten, al hoop ik stiekem dat ze toch nog eens zullen binnenspringen. Altijd welkom!

En voor mij is het een nieuw begin. Ik ben ervan overtuigd dat jullie net als ik even enthousiast zijn dat de Ijverige Wijven er gewoon mee doorgaan!

Dus welkom aan alle "anciens" en welkom aan alle nieuwe leden!

De Ijverige Wijven is nog steeds in eerste instantie een Gentse naaiclub.  Zowel beginnende naaisters als meer ervaren exemplaren zie je bij ons maandelijks opduiken.  Toch zijn er ook mensen die liever breien, haken, weven of misschien zelfs kantklossen?!  Iedereen is welkom op onze bijeenkomsten elke eerste woensdag van de maand.  Deze gaan door in het café van cultuurcentrum De Vooruit in Gent. De nieuwe data voor 2014 kan je hier nog eens bekijken. Kom gewoon af met je naaimachine, je breinaalden of je haakpen, al dan niet vergezeld van een vriendin.

Naast het ijverige naaien, is er in het café van De Vooruit voldoende plaats (tafelherschikking) om patronen te knippen en rustig in onze collectie boekske/magazines te bladeren.  Bovendien is de Vooruit een bijzonder leuke locatie om gezellig bij te kletsen met je vriendinnen en je kan er iets eten en drinken. (Lekker en betaalbaar & geen afwas!).
Ijverige Wijven staan elkaar bij met tips en tricks waar nodig maar er worden geen lessen gegeven.  


En wat is er voor de Ijverige Wijven zoal veranderd in 2014? Ik som het hier even kort op. 

* Van een VZW zijn we overgeschakeld naar een Feitelijke Vereniging.
* Het lidgeld is 15€ geworden maar de bijeenkomstenbijdragen voor leden vallen weg zolang we in de Vooruit bijeenkomen. Meer info hier...
* De bibliotheek werd en wordt verder aangepast. Lees meer hierover hier.

En wat is gebleven? 
* We komen nog steeds samen de eerste woensdag van de maand in het café van Kunstencentrum Vooruit
* De ledenvoordelen zijn niet gewijzigd en vind je hier
* Bezoekers zijn welkom en kunnen voor 2.5€ per bijeenkomst eens proeven wat het is om een Ijverig Wijf te zijn.

En dan rest mij jullie allen een fantastische start toe te wensen voor een creatief en spannend 2014 en ik hoop jullie terug te zien op woensdag 5 februari!! Die dag zal Dirk van Mertens Service Center tekst en uitleg komen geven bij de nieuwe overlock die hij ons in bruikleen geeft.  Mis dit niet als je de uitleg van een pro wil horen!! Dus afspraak woensdag 5 februari 19u voor een heerlijk avondje ME-TIME!!Groetjes, Caroline

PS: volg ons of Facebook

4 opmerkingen:

 1. ik probeer al zo lang te komen maar er kwam telkens iets tussen de afgelopen maanden... ik probeer dus zeker de eerst volgende datum er bij te zijn :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bedankt Caroline voor het zetten van je schouders onder iets wat voor ons zo belangrijk is geweest. Het was tijd voor vers bloed en we zijn blij dat we dat in jouw vonden!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Inderdaad Caroline, we zijn heel erg blij dat je de IJverige Wijven van een toekomst voorziet! We wensen je alle succes en komen zeker nog eens langs!
  Veel groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen