vrijdag 7 februari 2014

Wijziging locatie van Vooruit naar Buurtcentrum Nieuw Gent

Ongelooflijk hoe de dagen voorbij vliegen, we waren deze week al aan de tweede bijeenkomst van 2014 en ik heb het gevoel dat het jaar nog maar net begonnen is. 

Het was zoals altijd bijzonder druk en gezellig in de Vooruit... Na de bescheiden opkomst in januari telden we deze keer 24 Ijverige Wijven en 1 IJverige Man.  En dat was onze sponser Dirk van Mertens Service Center, die tekst en uitleg kwam geven bij de nieuwe naaimachine die wij kunnen gebruiken tijdens onze bijeenkomsten. De overlock die Mertens ons ook aanbiedt zal er pas in maart bij zijn... en ook hiervoor komt Dirk nog eens langs.  Hartelijk dank daarvoor! 

De Vooruit, er valt wat over te zeggen... deze veelgeprezen cultuurtempel mag dan nog zo'n gezellig café hebben... de tafels die voor ons speciaal voorbehouden zijn, zijn bij nader en objectief inzien te klein om productief te naaien. Breisters en haaksters heb ik uiteraard niet horen klagen. :-)  

"Dus laten we daar niet verder over leuteren en gewoon knopen doorhakken", dacht ik bij mezelf.  En daarom gaan de bijeenkomsten vanaf nu door in de polyvalente zaal "Den Boot" van Buurtcentrum Nieuw Gent. 
Voor zij die ik nog over de streep moet trekken... dit zijn de voordelen:

*Rust en minder druk 
*Ruimte (150m²) en grote tafels
*Parkeergelegenheid voor de deur
*Bereikbaar met openbaar vervoer
*Mogelijkheid om stof-en wolwinkels uit te nodigen
*Mogelijkheid om workshops te organiseren
*Mogelijkheid om zelf food en drinks mee te brengen
*Moeders die borstvoeding geven vinden deze ruimte allicht wat rustiger en het is ook makkelijker en veiliger om de buggy/maxicosy/wieg mee te brengen.

Na gebruik van de ruimte moet de zaal terug op orde gebracht worden en dan reken ik uiteraard op iedereens kleine medewerking. Om de kosten van de verplichte zaalverzekering te dekken vraag ik, zoals ook hier al uitgelegd was, een bijeenkomstenbijdrage van 2.5€, ook voor zij die reeds lidgeld betaalden.

Concrete info: 
Buurtwerk Nieuw Gent - Steenakker 
Rerum-Novarumplein 180C
9000 Gent


Ik hoop u aldaar in groten getale te mogen begroeten! Volg ons in de Facebook-groep "De Ijverige Wijven"... ik heb nog een paar ideetjes die ik met jullie wens te bespreken... 

Ciao!!

Caroline2 opmerkingen:

  1. allé op hoop van zegen dat ik de volgende keer effectief kan komen want dat wil ik al van september vorig jaar ...

    BeantwoordenVerwijderen