donderdag 15 mei 2014

Kent u Julija al?


Als ik in Antwerpen ben, probeer ik altijd eens langs bij Julija te lopen in de Nationalestraat (en in de Kammenstraat voor schoenen, maar dat doet hier nu niet ter zake). Julija was bij mijn weten één van de eerste "nieuwe" winkels. Niet de klassieke stoffenwinkel, niet de klassieke wolwinkel, maar volledig mee met wat leeft in blogland en op Ravelry (dit is het forum voor breiers en hakers met 4 miljoen leden, waar je je projecten en wolletjes kan showen, maar ook op zoek kunt gaan naar patronen en ontwerpen). 

Julija heeft een ruime winkel met twee ingangen, vergeet dus zeker niet eens aan de twee etalages te kijken. Je vindt er een uitgebreide collectie aan de bekende merken: Melody Miller, Cloud9, Moda, Kokka, Michael Miller, Stenzo kids, Robert Kaufman, Nani Iro, Liberty,... Maar naast katoen vind je er ook gabardine, jeans, tricot en sweaterstof met glitters die u misschien hier en daar al op een blog zag verdwijnen. Het is soms wat zoeken, maar je kan steeds raad vragen en ze hebben er ook alle begrip voor als het even duurt voor je je keuze maakt. 
 
Kijk zeker ook eens naar de paspel en biais. Je vindt er vele opties in liberty en la droguerie en andere. Of de knoopjes en patronen. Op haar blog vind je vaak ideetjes. Volg zeker ook haar facebook voor acties en nieuwtjes.

Julija heeft pareltjes liggen als het op vlak van wol aan komt. Denk Malabrigo, Manos del Urugay, Madelinetosh, Cascade, Spud & Chloé,... en natuurlijk La Droguerie. Grote bobijnen en strengen. In de map kan je patronen kiezen, of je hebt al een patroon in gedachten, en Julie maakt er bollen van. Als je ten minste kan kiezen tussen die vele kleuren, want echt, soms sta ik daar gewoon bijna te kwijlen. Maar de trui die ik in de etalage zag hangen en de wol van La Droguerie die ik er kocht, is nog steeds één van mijn favoriete cardigans in de winter. Niet altijd goedkoop, maar je bent het waard, geloof me.
Met je lidkaart, die je bij elke bijeenkomst kan aanschaffen, krijg je 10% korting in deze fantastische winkel. Voor wie Antwerpen te ver vindt of toch iets te weinig besteld heeft kan ook terecht in de webshop (code bij je lidkaart). Met gratis verzending vanaf 40 euro. Nog geen lid? Kom naar de volgende bijeenkomst op woensdag 4 juni. Of een andere eerste woensdag in het Dienstencentrum.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten